KENNEL IMINGEN

Tidligere hunder

Gs Bovie 04250/83

Bovie var min første egne gordonsetter, ei snill og vennlig tispe som var en god jakthund. Hun ble min første hund jeg fikk jaktpremiert og utstillingspremiert. Hun var min konfirmasjonsgave fra foreldre...og starten på min store interresse for fuglehunder :-)

Gs Imingens Ima Charm 11511/87

Ima var etter mitt første oppdrett under kennelnavn Imingen som jeg fikk registrert i 1987. Hun utviklet seg godt og rakk å få seg 2Uk jaktprøve før hun dessverre ble overkjørt av bil og døde. Hun hadde en kjent bror som het Imingens Sako som ble godt jaktpremiert.

Gs Kråklifjellets JL Diba II 35810/87

Diba fikk jeg av Jon Larsen, en halvamerikansk tispe som var ei utfordrende og artig dame..Hun hadde en enorm jaktlyst og var hard å dressere. Men når "ting" datt på plass ble hun en meget bra hund. Hun ble den første unghund uansett rase som fikk 1Uk tre dager på rad på Kongsvold. Senere ble det flere 1Ak og Vk premier...Hun ble også premiert på lavland og ble Årets Gs høyfj/lavl i 91. Hun deltok også på NM lag for Gs i 91 og 95. Fikk Sølvmedalje i 95. Hun hadde ett kull, valgte ikke å ha flere da jeg syntes de var for hard å dressere. En artig hund å minnes i ettertid.

Gs Imingens Ima Charm II 21935/89

Ima II ble virkelig starten på mitt oppdrett for Gs...Hun var en meget trivelig hund og en hund som taklet både høyfjell og skog. Hun var også meget vakker...Hun var svært nære flere ganger med å gå til topps under NM skog finaler, men var uheldig i siste minutt..Ima hadde 1Ak både høyfjell og skog. Hun var i finale NM skog 94-95-96. Hadde 3 x 1Vk høyfj og flere andre Vk premier. Deltaker NM lag Gs i 95 og fikk Sølvmedalje. Ble tredje beste hund individuelt.
Ima ble min første NUCH :-)

Gs Imingens Miss Bovie II 06556/96

Bovie ble min helt spesielle gordonsetter. Hun var helt topp på alle måter. Meget godt gemytt, meget vakker, meget god jakthund. Med henne gikk steget enda høyere med tanke på jaktprøver. Hun viste tidlig at hun var noe spesielt, med sin ro og konsentrasjon. Hun var drømmehunden min av "svarthoinan" og var tung å miste da hun ble 12 år.
Bovie varen skikkelig jeger, ga bestandig alt og var en meget god viltfinner. Noe hun har preget videre i sine avkom og slekt. Hun premierte seg godt på prøver, 3 x 1Ak høyfj, flere Vk premier, 4 x 1Vk, Ck, NM Finalist Kongsvold 2003. Der holdt hun på å gjøre det store, med fint fuglearbe men nektet å apportere utlagt fugl. Deltaker NM lag 2000.
Bovie ble også vinner av Sølvhunden på utstilling, og NSUCH :-)
Hun fikk totalt 8 avkom med to forskjellige hanhunder, Faksfjellets Rocco Royal og Tyske Robins Harun. Alle 8 er jaktpremierte, alle er Hd frie, alle har 1 premie på utstilling. 7 av 8 ble Vk hunder...og 4 av dem er UCH..Tre er INT.UCH. To avkom fikk og Sølvhunden på utstilling.
Tror ikke noen annen GS tispe har slike avlsresultat å vide til resultatmessig :-)

Gs Imingens Br Elleville 03776/01

Elleville var etter Bovie og Rocco. Hun var ei fresk jente som hadde stor arbeidsmoral. Våknet tidlig og var en konkurransehund. Gikk bestandig godt søk...Hun ble jaktpremiert med 2Uk og 1Ak skog. Hun var en meget bra jakthund som var uslitelig, men på prøver kunne det bli litt for mye konkurranse. Ei snill tispe som var meget stødig inne i hodet. Hun avlet meget bra, har gitt svært enkle avkom med stor jaktlyst. Flere avkom er godt premierte i både Vk høyfj og skog/lavland. Elleville var også en flott tispe og ble NSuch :-)

Es Smålenets Miss Nikki Day 08968/91

Nikki var min første engelsksetter etter en spennende kombinasjon med nytt amerikansk blod.
Hun var etter Thorliens Cindi og Tekoa Mountain Sonny. Nikki var ei meget bra Es tispe. Hun var svært bra viltfinner, noe hun fikk vist på prøver og. Som unghund startet hun 11 ganger i uk. Hun fikk 8 premier, der hun fikk 7 x 1Uk og 2Uk :-) Senere fikk hun 1Ak og Vk premier. Når hun ble eldre, gikk hun stort søk men vi fant henne bestandig i stand. En artig og snill hund, Nikki.

Is Tydalens Bianca 12960/87

Bianca var Per Arne sin første irsksetter. Hun var fra det kjente B kullet til Bjørn Olsen. Bianca var ei sterk og robust tispe med stor jaktlyst. Meget bra gemytt. Hunble jaktpremiert med flere 1Uk, og fikk også 1Ak og flere Vk premier. Bianca hadde tre kull der det siste med Us O'Chico ble det beste. Der kom vår Risklettens Skaidi....

Is Risklettens Skaidi 38463/92

Med Skaidi fikk vi vårt store gjennombrudd som oppdrettere på irsksetter. Skaidi var ei meget snill og lettlært tispe. Ei tispe som var myk/lett å håntere og et godt hode. Hun gikk friskt, var meget djerv i fugl og var ikke interresert i å jage men finne fugl. Dette gjorde det lett å få henne i ro i fugl :-) Hun premierte seg godt på prøve, og ble fort Vk hund. Hun fikk bra med Vk premier, der flere 1Vk og Ck. Skaidi ble en meget bra avlstispe...hun har Vk hunder i alle sine 4 kull, hun har avlet tre jaktchampioner, Årets unghund, SM vinner, NM vinner, Årets Jaktund. 8 avkom ble Vk hunder...

Is Imingens Sm Shakira 00138/03

Shakira var fra gjennparring med Hadseløyas Mounty. Hun var en meget bra jakthund, med sterk kropp og meget godt gemytt. Hun fikk flere 1Uk og fikk 1Ak skog. Hun hade to kull der flere avkom har premiert seg godt...Shakira ble solgt til Oddbjørn Bekkeheien og har hatt det flott der og gitt dem mang en flott jaktopplevelse.

Gs Imingens Jz Modesty Blaise 22445/07

Mody tok vi igjen sammen med Marit Bjercke. Hun er etter Jippi og Zico. Mody er ei herlig tispe med meget godt gemytt. Hun er bestandig glad og lykkelig og er en meget god jaktund. Mody er godt jaktpremiert, med 1Uk og flere 2Ak. Hun er også vakker, og ble Årets Utstillinghund i Ngk 2009. Mody var planlagt å ha valper på, men dessverre kom det to søsken med kloløsning og vi valgte da å droppe avlen på henne, dessverre. Men Mody har det fint, hun eies nå av Lisa og Petter Sagberg :-)

Is Imingens Lk Frisk-Is NO42710/10

Frisk-Is var ei stor og kraftig tispe som tidlig viste oss at her har vi noe på gang...hun var meget god til å finne fugl og behandle den fornuftig. Hun premierte seg på sine første starter..vi fikk trent og jaktet bra med henne, og hun var "klar" for høy premie i ak...men dessverre ble hun påkjørt og drept av bil...det var så kjempe leit for oss alle i familien da hun var så trivelig en hund...

Is Imingens Li Pin Up 27194/08

Født: 15/10-08
Fri Hd A
Fri/Clear Pra Rcd1 og Rcd4
Arvelig fri Clad

Far: DkBruchDkSjch Ibber
Mor: NMfv07NSjchNuch Imingens Sa Lollipop

 Pin Up er ei lett, rask jente som er vennlig og snill. Høy jaktlyst med likeså høyt viltbegjær...
Hun er godt jaktpremiert med flere 1Uk, 1Ak skog.
Pin Up har hatt to kull, der flere avkom nå er jaktpremierte...Hanhundene er Storstoggas Robbie og Pasvikdalens Nemo. Se siden over premierte avkom. Begge kull etter Pin Up er arvelig fri for Pra rcd1, Pra rcd4 og Clad. Pin Up er nå solgt og bor i Stavanger :-)

Imingens Bh Jippi-Ja 09224/04

Født: 25/4-04
09224/04
Fri hd A
Fri/Clear Pra

Far: Dvch Robins Harun
Mor: NSuch Imingens Miss Bovie II

Jippi var ei solid tispe med gode bruksegenskaper i alt...En allsidig hund som egnet seg topp både på jakt, trekk, apport...Hun har flere topp resultat på jaktprøver, der hun er premiert med 1Uk, 5 x 1Ak Skog, 1Vk NM kval skog, Finale NM skog 09, Årets Skogsfuglhund NGK 06, 3Vk høyfjell. Fikk Sølvhund på utstilling 06, og er International Utstillingschampion..
Hun fikk kreft i magen og sovnet inn juli 14.

Jippi hadde to kull, der hun har premierte avkom i begge...totalt 5 avkom erjaktpremierte.
Hanhundene var Finnvolas Zico og Langsundets Faun. Se siden over premierte avkom


NuchNSjch NMvfv07 Imingens Sa Lollipop N21240/01

Født 7/8-01
21240/01
Fri Hd A, Fri Clad

Far: Dkjch Setterly Aldo
Mor: Risklettens Skaidi

Lollipop var en fantastisk hund på alle måter...hun var svært lettdressert, alltid på "lag" med sine eiere og ytet bestandig 100 %. Hun har mange topp plasseringer på jaktprøver og kronen på verket var spesielt året 2007. Da ble hun Årets Jakthund generelt alle jakthundraser, NM vinner vinter, Årets Fuglehund, Vinner av Norges Cup og nr 2 i SM med Res Cacit. Hun var også god på skog, da hun hadde rapportegenskapen inne. 1Ak/Æp Skog. Ble Norsk og Svensk Jaktchampion og Norsk Utstillingschampion....

Lollipop har avlet meget godt, da hun totalt hittil har 21 jaktpremierte avkom.
Lollipop har også flere gode søsken, Imingens Sa Troja ble Njch og Imingens Sa O'Malley 1Ak skog.

Lollipop vandret til de evige jaktmarker sommeren 2013....tusen takk for alt du gav oss....en slik hund får en bare en gang i livet...

Lollipop har tre kull, med hanhundene: Irskesjøens De Zento, Ibber og Us Kuling...se side over premierte avkom..

Nuch Imingens Ek Ima Charm III 

Født: 23/8-08
24302/08
Fri Hd A
Fri/Clear for CCA og PRA rcd4

Far: Int.Jch Robins Kjell
Mor: NSuch Imingens Br Elleville

Ima er ei jente som er meget lettdressert og vennlig. En meget behagelig hund som har stor jaktlyst, meget samarbsvillig, holder god kontakt uansett biotop. Flott stil med høy intensitet..
Hun er godt jaktpremiert, der som best med 1Uk-2Uk-1Ak-3Ak-1Vk/Ck Finale-4Vk NM kval-2Vk NM kval-3Vk kval-3Vk høyfjell, 2x2Ak skog og 3Ak lavl.
Semifinale Sølvhundløpet 15

Hun har flere Exellent, Ck/Cert på utstilling...
Ima fikk på Dovreutstillingen 15/4-16 sitt siste Cert og ble dermed Norsk Utstillingschampion :-)

Ima fikk ett kull etter seg der vi brukte Mountaineers Henke Larsson. Ima ble 12,5 år og måtte slippe etterat en stor svulst i magen skapte problemer for henne..En hund vi kommer til å savne mye pga hennes væremåte og snillhet..Ima og Kaja hadde et nært forhold og Kaja var med Ima på sin siste reise..lev vel i himmelen Ima 

2. jan, 2014